Sprudlande

alltså
1 räkningarna är betalda, det är ju naturligtvis inget jag går och längtar till varje månad. Men när de väl är betalda och man vet att man har exakt 3083 kronor kvar känns det rätt bra. Inte att det är en stor summa som räcker till allt man vill göra, men man vet vad man har.

2 jag har samlat ihop all min kommunikationsteknologi, tele bredband och sånt, förutom mobilen. Men telefon och bredband kommer nu ifrån en leverantör istället för 3 som det var innan, känns mycket mycket bra.

3 jag fick bli gratisfull i onsdags, idéer kläcktes och byggdes på.Känns mycket bra det med. Men jag tar aldrig mer en tom yam gai 4 chili det var alldeles för starkt, och jag gillar stark mat, men det var för mycket.

4 snart kommer det pengar, om det är 10 rödingar eller 200 det får vi se, jag är glad för allt. iofs det måste bli minst 40, annars faller allting, och då är jag ju naturligtvis tillbaka på ruta ett där allt är trist..

5 Skolan känns rätt okej det fungerar lite som det borde, jag tror att det fungerar som det borde iallafall.

6 Systers dator verkar fungera, det känns också helt okej, med tanke på att jag känner ett visst ansvar för den lilla lådan. Och för min systers datoranvändning..

Nu vill jag bara ha någon att dela all min lycjka med, undrar vem jag ska välja... eller vem som ska välja mig.

Nu duscha, sen kela med gullesnuffepluffDanne.. snuffepluffemoffDanne som jag brukar kalla honom.

nått nytt?

rubriken är tagen från galenskaparnas serie "en himla många bra program" 1990 - nånting.

En man vandrar ner i trapphuset i ett lägenhetshus. Mannen stöter på en granne som är på väg upp till sig som  utbrister, -hålla yngve, nått nytt?
Yngve svarar -massor bertil, massor.
Yngve sätter sig på en sån där ihopfällbar stol, som man hade med sig på semestrar på 70-talet. Han tar fram sina små lappar och läser nyhet efter nyhet. Nyheterna består av skvaller om grannar, grannars husdjur och stölder. Rent skvaller alltså.

Jag har inget skvaller att dela med mig av, men jag känner en enorm lust att få höra skvaller. Jag vill veta vad som händer!
Det är väl som vanligt vårat härliga klimat som har gjort mig lite trött och seg och rastlös. Och rastlösheten har skapat denna skvallertörst.

Det känns verkligen som att jag är helt ensam i världen just nu.

Förövrigt är jag jävligt pank också...

brott och straff

Ibland känns allt väldigt tröstlöst, man ser så mycket dumt. Folk slåss och dödas på löpande band, på båda sidor om lagen dessutom. Det får mig att önska att jag slapp delta i den här galenskapen.
Små människor som inte ens har hånglat för första gången kan idag begå brott som en vuxen människa skulle få livstid för. De riktigt unga får naturligtvis inte fängelse, de får samhällstjänst eller ungdomsvård och förväntas vara vanliga människor om några år. De vuxna får fängelse och förväntas vara människor om MÅNGA år.

Därför mina tankar, inte bara idag utan väldigt ofta.

Vilka är dessa människor som ser sig som rättsmaskineriets orubbliga grundstenar? Hur kan man vara så korkad så man tror att att dessa små människor kommer att bli bättre av att vara inlåsta i ett par år med någon form av vård (psykologi kanske är en vetenskap, men jag anser att den är synnerligen suspekt)? Vilka har tagit på sitt ansvar att bedömma att ett människoliv är värt 10-30 (eller vad det normala nu är) år i fängelse?
Blir offrets anhöriga gladare av att en människa är borta länge? Är det vård som sker på andra sidan murarna? Eller är det ren förvaring? Är straffet till för att ge de anhöriga någon form av tillfredställelse, ett led i deras sorgearbete, hämnd?

Idag läste jag en artikel om en misshandel som hade skett för en tid sedan, en efterlyst man eftersöktes. Självklart leta reda på den där tjommen och hjälp honom att bli en vanlig människa. Det är precis det som kriminalvård borde betyda och vara.
Men nu hittade man inte denna yngling, 22år var han. Istället så knatar killen helt sonika in på polisstationen och anmäler sig självmant.
Det kan man ju anse att det på något vis borde premieras, killen vet att han har gjort något fel och vill stå för det. Belöningen han fick var att bli häktad.

Istället för att ta hans uppgifter och dokumentera hans sida av storyn och släppa honom i väntan på att rättsmaskineriet ska ha sin gång så häktas han. Ger det några andra signaler än att polisen har en övertro på sig själva om att lösa alla brott som finns? Den här snubben skulle kunnat hålla sig undan en bra stund, om han hade velat.

För att återknyta till det tidigare stycket om offrens hämndbegär som behöver stillas och får precis all den feedback rättssverige tillåter. Om någon anhörig till mig skulle bli utsatt för något hemskt, ett mord eller en misshandel eller vad som helst som ingen vill bli utsatt för. Då skulle jag banne mig hoppas och böna och be att det blir ordning på människan så att han inte kan göra det igen. Då kanske fängelse är ett mycket bra alternativ, men inte för att stilla mit hämndbegär.

Dessa tankar kom efter att jag hade läst en debatt i våran lokala webtidning härom kvällen. Folk känner en oerhörd ilska över att livstid inte är livstid,"brottslingen går ju för fan fri efter halva tiden eller åtminstone efter två tredjedelar, Gud förbjude!!
Försvaret man har som är ständigt återkommande. Jag är okej, Jag gör rätt, Jag är inte brottsling, Jag är inte arbetslös (för att återknyta till tidigare diskussioner om a-kasse nedskärningar). Alltid ser folk till sig själva de saknar både empati och sympati.
Det är klart att det känns hemskt och fruktansvärt när något händer ens anhöriga. Men är trösten verkligen att se brottslingen frihetsberövad?

Jag står inte på brottslingens sida det vill jag verkligen understryka, men vem är det egentligen som blir hjälpt av det systemet vi har?

Nytentad och fin!

Idag avslutades kursen. Windows är ett kapitel som absolut förtjänar både en och två timmars studier. Det räcker inte att lalla.
Nu är det nästan vad jag har gjort. Jag har lallat och spelat wargames och poker. När man inser att man aldrig hinner lära sig 1200 sidor. Då ger man upp och accepterar att man får ta en omtenta.
Det är vad man gör om man inte har lyssnat på ett ord som har sagts på föreläsningar, om man har skitit fullständigt i att lära sig något.
Nu har jag inte skitit i att lära mig något och jag har försökt, så jag går och tentar av detta mastiga kapitel. Och se på fan det gick ju rätt bra (säger jag nu 1 timme efter inlämning). Men det känns bra.
Nu ska jag bara fundera på hur jag ska lägga upp min framtid, vad blir mitt första delmål?

Ja alltså utbildningen är ju inte avslutad, det är många månader kvar, typ 6 varav 4 kommer vara praktik. Men nu är det slutklämmen, 2 delkurser kvar.

Jag har bävat för Linux ett bra tag, mest för att det har kännts som att det förstör mina övriga kunskaper. Igår så fick jag en känsla av att det är nog precis det som jag vill kunna. Problemet har helt klart varit att det har varit för svårt för mig att förstå grunden. Jag är inte ens säker på att vi har fått den än. Den kommer nog baske mig i fördjupningskursen. Det låter ju rätt snett men det är nog så.
På måndag ska jag öppna dessa 3 böcker för första gången, de kostade 900 riksdaler och de har inte öppnats. Men nu ska de djävlar i mig studeras hårt.

Jag träffade en klasskamrat som har avslutat sin utbildning. Han dök upp på en fest och han menade att han kanske kunde assitera med boende i Stockholm då hela hans släkt bor där. MM det finns många företag i Stockholm. Om jag lyckas få en praktikplats där och får boende ordnat under tiden så känns det som ett tämligen bra alternativ.
Om praktikplatsen är bra och jag är duktig, så kanske det kan bli frågan om anställning. Och jag har ju flera månader på mig att hitta nått eget litet andrahands eller tredjehandskontrakt.

Jag får klura lite på den delen. kraaam på mä!

comhem gick på en mina

combort tyckte att det var en bra idé att kräma ur lite extra stålar från mig. Jag bytte från ett rätt okej nät, inte på någotvis bäst, men helt okej 8 mbit. Det kändes lite dyrt när jag blev student, så jag gick ner till 2 för att tjäna nån hundring. Nu ville komin att jag skulle betala lite mer och dessutom sumpa bort mitt bindningslösa abonnemang. Om jag binder mig i 12 månader så kan jag surfa med 8mbit igen. Lite billigare.

VARFÖR skulle jag binda mig för ett abonnemang i 12 månader? någonsin. Rätt vad det är så flyr jag det här boet och kommer kanske hamna där 3 fula äckliga hål i väggen inte finns.

Att de sen säger emot mig när jag har räkningen framför mig är fascinerande. Att de överhuvudtaget säger nej till en 4 år gammal kund, är ännu mer fascinerande. Att de har mage att ta ut påminnelseavgifter på 50 spänn och i samma andetag få dns problem är ändå det vackraste. Jag har aldrig fått nån kompensation för deras 6-10 timmars downtime, men missar jag en räkning då jävlar ska jag straffas. Haha aja de är ju en falang av telia så det är klart det vore ju ganska konstigt om de betedde sig annorlunda.

De räknade nog inte med att tappa kunder på sitt fula massutskick. Men den här tappade de, nu blir det 24 mbit från bredbandsbolaget, precis lagom tills hårdisken kommer... hmmm fy på mig.

Mina erfarenheter av bredbandsbolaget är 3 år av i princip oklanderlig service. en sommar hade de lite problem med en dns, nätet gick ner med 2-3 timmar varje natt under en veckas tid. det är allt. Om jag hade fått flytta med mig det abonnemanget så hade jag. men nu har jag tyvärr inte fiber indraget här.

tjurig? nej men jag har aktivt hatat comhem sen jag valde att byta ner mig till snigelfart.

RSS 2.0