kontroversiellt

Jag har just läst en blogg, den var klart intressant. Den handlade om poker och religion kort och gott. Men också om människor om mycket tvivelaktiga uttalanden.
Jag måste börja med att ursäkta mig, jag vill att folk som eventuellt läser det här ska läsa klart och inte stämpla mig efter första raden.
Vad jag fastnade vid i bloggen var just den där felsägningen (eller vad det nu var).
En kille som heter Danielsson och spelar poker, han har nyttjat ett nickname som är nebuchad. Enligt hans egen utsago var nebuchad "... the first to deal with the jew problem"

Detta är naturligtvis ganska hårt, något man hajjar till över. Men ju mer jag tänkte på det så insåg jag att jag tycker hör och häpna att de är ett problem. Jag vill understryka att jag inte vill utrota och jag går inte i en massa tåg och demonstrerar och skriker hemska slagord, och jag tycker att andra värdlskriget var oerhört hemskt, det man har sett, hört och läst.
Judar har varit förtryckta i flera tusen år, de har inte haft någon hemvist, det har varit synd om dem. Men visst har de väl bott någonstans, jag har ingen procent på hur många de är i det förlovade landet, men de är jääävligt många.

Jo trots detta så tycker jag som sagt att de är ett problem. Nu har de haft ett land som heter Israel i 60 år. Jag är medveten om att de under dessa 60 år har fått kämpa, deras grannar har inte tagit emot dem med öppna armar.
Men att de FORTFARANDE efter 60 år använder förintelsen som ett ord för att de själva ska få bete sig så illa som de bara kan.
Att israels president, på rent djävulskap, kan man väl anta, går upp på muslimernas (eller om det var de kristnas) mest heliga kulle och utropar den till sitt folks.

Att de bygger murar för att hålla terrorister (och ja självklart vanliga människor ute). Alla människor som inte får gå till sitt arbete.
Och dessutom så var landplätten bebodd av några andra 1948 och 2000 år tillbaka i tiden.
Hur skulle Norrmännen ta det om vi klampade in till dem och sa Norge var vårt fram till 1918, vi ska ha tillbaka det?

Det sker så mycket strider där nere så man kan inte hålla isär allting, men jag såg för bara något eller några år sen hur det fullkomligt regnade raketer över palestinierna, och det var inga andra än israelerna som visade musklerna.

Och vad jag tycker mest illa om. Det är att folk inte får tycka illa om dem, för israelerna är det SYND OM!

Nej jag tycker inte synd om israeler idag, jag hade varit i ledningen för motståndsrörelsen 1933-1945, men idag tycker jag verkligen inte synd om dem.

Generalisering, ja det får jag hålla med om. Det är som att skriva att stockholmare är trevliga, många är det, men nog finns det en och annan knäppgök.

Jag är nervös!

Det är min sjukdom som har satt igång igen, jag är kontrollfreak. Jag vill veta vad jag gör och jag vill ha en plan för framtiden, mindre tycker jag inte att man kan bry sig om sig själv. Även fast jag vet att en del bara flyter runt och säger att det ordnar sig så måsta jag fråga- hur fan vet folk det?
Nå väl det har rullat in ett trevligt jobb, ett spännande jobb och dessutom väldigt utmanande.
Detta rimmar inte bra med mitt kontrollbehov. Men å andra sidan så rimmar inte trygga tråkiga jobb speciellt bra med min rastlöshet.

Jag är tämligen säker på att jag kan visa en intressant sak imorgon på första kundmötet, men jag vet inte, han kanske sågar det fullständigt och då står jag tom. Vad de andra har att visa har jag ingen aning om.

Ett digitalt hem... någon?


valterego invitational 2008

Ja det florerar just nu åtminstone tre bloggar om ämnet Valterego invitational 2008. Jag vill delge min version.

Utomsocknes pojkarna admin och per_fect tog en liten utflykt till Västerås för att deltaga i ett mycket trevligt poker event. Vi var ute i god tid, färden startade runt 13:20 snåret. Samling i Västerås på Bäckby klockan 16:30. Men vi skulle ju äta på vägen och ville inte stressa. Någonstans i Köping fanns det en restaurang som heter Pack Thai. Thaimat är helt okej, det tar vi. Nu var det så långt ifrån thaimat som det överhuvudtaget var möjligt, det var köpings bowlinghall. Maten var under all kritik, dagens erbjudande biff med potatisgratäng. Jag skulle inte namnge varken eller på det viset, trött gammal kossa (ostekt och senig), med skivad potatis och lite gräddklet var närmare saningen. Jag åt upp allting eftersom jag var hungrig och visste att jag hade en lång natt. Väl framme i Västerås känner vi oss oartiga och lite tidiga så vi smyger helt enkelt iväg och tittar på omgivningarna en stund. För att återkomma och bli välkomnade av värden, Valterego. Turneingsstrukturen och reglerna finns att läsa på indipoker.se , valterego.blogg.se samt jodan.se.

Efter hälsande och genomgång av reglerna hade jag redan hunnit avnjuta 3 hof. Det var procentuellt för mycket i för antalet hof som fanns. Men det löste sig helt okej då det fanns 2 stycken stackare kvar på uteplatsen morgonen där på.

Den första kvalturneringen började skapligt för undertecknad, jag gick helt enkelt ut och raisade första handen och roffade åt mig blindsen. Detta var, tro det eller ej, genomtänkt, jag ska ha kommandot på bordet var målet. Jag ska raisa och motspelarna ska folda. Det gick bra, andra eller tredje handen försöker admin sätta mig på plats och jag visste att det skulle bli showdown i handen oavsett vad jag gjorde. Om inte jag ställde all in så skulle jag få beslutet att syna eller folda, så jag väljer helt enkelt att ge honom beslutet att välja att åka ut. Han valde det och jag tog hem sköna 15000 tidigt.
Turneringen fortskrider i samma tempo, jag bygger potter med något motstånd i ett par händer. I andra har jag sprungit in starka händer som fullständigt krossar mig.
Jag vajar fram och tillbaka för att snart titta ner i 66. En av de som har gjort motstånd reraisar mig, varpå jag trebettar och han ställer med gissningsvis 8000 i en 8k pott (också gissningsvis). Han visar JJ och han hade betydligt mycket mer chips än vad som var hälsosamt. Jag blir sittande med 5000 i 1000 blindsen. Jag hinner stjäla en blind utg. Min blind blir reraisad handen efter, jag har 75 suited. "åklagarn" har raisat mig 4000 jag väljer all in. Hela bordet ser på mig som om jag vore en idiot, jag hade mina 33% om han inte hade överpar. Jag skulle aldrig foldat, så det så. Floppen kommer 2 spader, men min färg uteblir. Inga poäng.

Bordet därefter öppnar upp i samma anda, jag slår ut admin omgående. Jocke (?) som var en av de som gjorde motstånd på mitt förra bord, fick en åktur handen eller händerna senare, så där satt jag med 30k och har snart plockat hem första platsen efter en förhållandevis hård heads up. 50 poäng

Historien upprepar sig även på tredje bordet, jag tog mina 30% och de stod, jag överlevde även som huge dog i de flesta av mina situationer, förutom när Aqs drog ut min Aks. Jag slutar det bordet som 2:a. 30 poäng.

Mitt sista kvalbord är trevligt, jag har bibehållit min ultraaggresiva image. En motspelare är sitout. Valterego meddelar att jag är klar för finalbord, detta litar jag inte en skund på så jag ser till att göra deal med bordet om att vi blindar ut sit out killen. då är jag garanterad trea på 20 poäng. Sen spelar jag, och snart är jag helt enkelt ute, det fanns ingen anledning för mig att spela med tanke på att jag var klar, men det hade varit prestigefyllt att komma, 6, 1, 2, 1.

Finalbordet öppnar, Admin ska sätta mig på plats tidigt även denna handen (t o m den första) Jag ror hem hans 15000 med KJo, floppen är tämligen blank för oss båda. Turn ger admin flushdraget, jag vet även här att jag kommer få all in emot mig om jag släpper min aggressivitet, så med 7-8k i potten trycker jag in allt med K hög, Admin har K10 och försvara sig med att han hade flushdrag.

Några händer senare tycker jodan att det är läge att utmana turneingens lösaste mest aggressiva spelare. Han ställer för vad han har med 10 10, Jag har k9 och har han inte AA eller KK så har jag drygt 30% SYN!
K på flopp, men där får han faktiskt skylla sig lite själv, han ropade efter mina kort  "det spelar ingen roll mot dig".
Jag slår ut en efter en och har ca 75% av chipsen. När vi är 3 kvar lyckas jag dubbla upp den senare vinnaren minst en gång.
heads upen slår fram och tillbaka och snart har jag förlorat en all in situation och får 6000 chips kvar i en mycket dyr blindsperiod, det kan ha varit så mycket som 5000-10000. Jag ser mig slagen, grattis Niqlas.
Vi intar sovställning klockan 04 någonting, för att sova till ca 10. Lite frukost, lite bordbärande och sen avfärd hemmåt.

En mycket trevlig tillställning!

RSS 2.0