förlåååååt

nu har jag inte skrivit på exakt hur många dagar som helst, igen. Detta beror ju naturligtvis på att skolan har börjat och att jag har mått lite dåligt efter diverse helgbravader. Nu är jag tillbaka, tyvärr så kommer det inte betyda några smaskigheter, att gotta sig i den här gången heller.

13 rätt på stryktipset, det var ju fantastiskt roligt, det som var lite trist var att det var reducerat så det blev bara 1st elva och 6 st 10:or. Jag tycker iofs att jag borde få en sån där 13 tröja iallafall, JAG HADE 13 rätt!!
Samtidigt kan man ju tycka att det var bra att det inte blev 13 rätt, guuuud vad kul att få 12000 när man får 13! Det är ju nästan lite förnedrande, stackars alla som vann!

Jag vill ta mig lite tid att välkommna Abgar hem, det var på tiden att du kom tillbaka och började spela för ett hemmalag istället för en massa andra grekiska och holländska skitklubbar, för att inte tala om Djurgården.

Nu kanske det finns en möjlighet att gå ner på vallen (ja den HETER vallen) och titta, vilket inte har funnits så stor anledning till innan.

Även fast den här lilla hyllningen sker på en teknik som du kallar för "en massa annan skit"

Jag får gå ner och skrika mig hes nån dag tror jag.

Välkommen hem!

Jag såg ett spöke

Jag har antagligen gjort det en gång tidigare, men det var inte så spännande, då var det en gammal dam som jag cyklade om flera gånger på en cykelväg.

Den här gången var det en sällskapsjukvarelse.

Vi satt och spelade kort, jag har lite svårt att bestämma vilka vi var, eller var vi var! Men kort vet jag att vi spelade. I en närliggande garderob, väldigt lik den som morsan och farsan har i sitt vardagsrum, där levde det om och lät med jämna mellanrum.

Först blev vi väldigt fundersamma, och lite smårädda, vad är det som låter, vad händer, det här är aningen skumt...osv.

Någon går ut och gör något, om det är hämta läsk, öl eller röka det vet jag inte. Under denne persons frånvaro lever det om så nästan hela huset skakar, det är allvar nu, "någon" kommer tillbaka och tar mod till sig, efter att ha sett oss, stela pinnar sitter rakryggade och likbleka. Han går fram till garderoben, öppnar den, står där en stund, och sen börjar han prata, eller mumla, han svara och frågar. Det visar sig att saken där inne ville bara uppmärksamma oss på att den ville vara med och spela, Varpå han/hon får till svar att ankor inte kan spela kort.

MM och av någon anledning så får jag för mig att jag ska kunna tygla den här varelsen och skicka hem den. Jag menar hur svårt kan det vara, jag har ju sett hemsökta hus och det okända. "VIK HÄDAN" "ÅK HEM DIT DU HÖR HEMMA".

Det där fungerar inte så bra. "ankan" har inte ankform när den svischar förbi, antagligen mest för att retas, en sån där dimmig gestalt åker förbi över mitt huvud.

Jag vet inte riktigt vad som händer efter det här, det är ju så att vissa upplevelser gör minnena diffusa och ganska svåra att plocka tillbaka.

Jag vet dock att jag pratar med polaren, han var kanske med och spelade kort, kanske inte. Jag berättar detta skumma för honom, varpå han meddelar mig att han vet exakt vad jag pratar om och att vi inte ska diskutera det, ankjäveln har honom i sitt våld, totalt. Han har inget annat val än att acceptera att hon är där, ibland i ankform i bland som en 9-årig flicka, och ibland helt osynlig, men med honom är hon!

Polaren berättar att de är som en liten familj, de bråkar om alldagliga saker som att hon ska, det är fastställt nu att det är en hon, gå och lägga sig, att inte sprida ut saker på golvet och bara stöka ner, hon brukar kontra med att försöka strypa honom och sen efter en stund så är de vänner igen, hon hjälper till och är som vem som helst fast ett spöke då.

Framför mina ögon, på golvet, så träder en plastanka fram, ur intet. Den sitter där på golvet och gör INGENTING. Sen blev det diffust igen bara lösryckta minnen.

Jag vet att det hände massor med saker, men nu har det ju gått ytterligare några minuter sen jag vaknade så det mesta har redan försvunnit.

en torsdag

Vad är det som hänger över mig, dåligt väder? hmm nej. Någon instans som har jävlats? Nej, det är ju iofs förundransvärt.
Är jag bara sexuellt utsvulten? Troligtvis, men det är inte det heller!

Jag är förkyld och det är jääävligt jobbigt....nu orkar jag inte mer!!

piss och skit!

min tidigare blogg för dagen visade tydligt att jag hade för lite att oroa mig för. Det fick jag surt betala för nu för nån timme sen.

Var lugna det blir inga smaskiga detaljer och ingen som läser det här kommer förstå vad det handlar om, utom en kanske 2 eller 3. Jag kommer inte heller att avslöja för någon som inte vet.

Någon ringde mig idag och berättade en sak som verkligen fick luften att gå ur mig. Detta som har hänt är det som jag är MEST, otvivelaktigt mest noga med att greja rätt med. Av ganska naturliga orsaker.

Någon som står mig nära hade oturen en gång för många år sen att hamna lite snett, och det har jag levt med sen dess, och denne någon också naturligtvis.

För bara nått år sen eller 2 (eller 5 tiden går fort), fick jag ett glädjande besked, saker hade ordnat upp sig efter många många år, gissningsvis 15- 20 år. Jag blev glad och banden knöts ordentligt och det blev som det alltid borde ha varit.

Nå väl idag fick jag det där beskedet. EXAKT samma sak. Och jag kan inte begripa hur man kan utsätta sig för det helvete, som det har varit, om man har kommit upp till ytan.

Jag kan bara inte begripa det.

Där fick jag för att jag inte går runt och är lycklig, men vad finns det att skratta åt då?

ännu en politisk groda

Denna gång är det en kärring som borde fråntas sin rätt att överhuvudtaget ha åsikter som har klampat snett.

saxar ur dagens na.se

"Centern vill helt stoppa fackens möjligheter att rikta stridsåtgärder mot företag som inte har någon fackansluten personal.

- Vi försvarar kollektivavtalen, men det finns företag och anställda som väljer andra lösningar och det måste stå de anställda fritt att göra det, sade hon."

Ja, det kan man tycka, om folk vill vara svartfötter när de arbetar så kanske de ska få ta sitt straff, att låta en chef bete sig hur han vill, bara för att dennes anställda inte är fackanslutna.

Fint så långt, men om man inser att chefen beter sig illa och vill organisera sig, man tar då hjälp av facket för att bli ansluten.
Är man förhindrad enligt lag då?
Har man brännt sina skepp då månne?

Blev det klart nu att arbetare ALDRIG kommer få något av en högerregering eller allians?

Jag kan ha misstolkat, och det är väl iofs ganska stor chans att det är så, skribenten kanske hade en tanke bakom artikeln.

politik, eller nått

Idag kunde man läsa på aftonblaskan:

Ett par vill inte jobba, vill hellre ha socialbidrag! eller nått liknande.
Tja så kan det säkert vara i några enstaka fall. Som många redan påtalat i tidningens forum, de är puckon, de är sjuka osv.

Ja anledningen till att de inte vill jobba är att de inte anser själva att de passar in i någon form av "jobbstruktur". Fine jag håller med, har man den inställningen så är man väl rätt korkad.

MEN men MEN de som verkligen förtjänar titeln pucko, det måste väl ändå vara de som anser att det är betungande att betala dessa människors, och alla andra i nöds, uppehälle.

Högerns propaganda slog verkligen igenom med kraft. Om man inte arbetar då är man LAT, det finns inga andra tänkbara alternativ. Men att det skulle vara betungande, att genom skatt, solidariskt betala uppehälle till de som behöver hjälp, där går gränsen för vad jag kallar sund inställning iallafall.

Vem har tutat i dessa människor att socialbidragstagare lever i någon form av lyx? Jag vill verkligen veta det, för jag har då aldrig kunnat unna mig speciellt mycket om ens något, och ibland har det inte ens räckt till mat vid de tillfällena som jag har behövt hjälpen.

A-kassan likaså, den är förvisso lite högre och det ger någon form av spelrum om man har lyckats komma upp till taket, det GÅR, men det blir inget över.

Jag tycker verkligen synd om den där snorkpellen som beklagade sig över dagens artikel.

"här betalar man 11000 i skatt och det går till DET HÄR" Undrar om han känner sig liten i världen. Jag menar när han är tvungen att berätta att han betalar mycket pengar i skatt och därmed har en hög lön. Ingen annan har reflekterat över det kanske, så han måste visa världen att han är duktig genom att skriva att han har hög lön i aftonbladets forum.

Lite synd om människorna är det nog

RSS 2.0